Wednesday, January 29, 2014

Cinnamon crescent rolls-Κρουασάν με κανέλα

You are sitting in the couch when suddenly you crave for something sweet! You are looking in the pantry, inside the fridge, here and there but you find nothing. Not even a tiny piece of chocolate! You have two choices: Either you get dressed to go to the patisserie and take soething or you make something on your own! The third choice of not eating dessert is out of question!

So you find a package of refrigerated crescent rolls, so something is going to happen! Then you take out the sugar because dessert without sugar can't be done. Then you take out the cinnamon because it is a favorite ingredient. So how we are supposed to combine those two and fill the crescent rolls? I think some butter is the key thing for the situation.
And then we made cinnamon crescent rolls! Ready in 25 minutes, the time you wanted to get dressed, go to the patisserie, choose something, wait in the line, come back and wear your pyjama's again. Plus we made a saving! It's harsh time and we have to think about it!

Κι εκεί που κάθεσαι σου έρχεται ξαφνικά μια λιγούρα! Κι όχι τίποτα άλλο αλλά ακόμα περιμένουμε έγκριση για την Παγκόσμια Ημέρα Σοκολάτας! Και ψάχνεις στα ντουλάπια, ψάχνεις στο ψυγείο, από δω κι από κει αλλά δε βρίσκεις τίποτα. Ούτε ένα δα ξεχασμένο σοκολατάκι! Έχεις δύο επιλογές: Ή θα ντυθείς να πας στο ζαχαροπλαστείο να πάρεις κάτι ή θα φτιάξεις κάτι μόνος σου! Την τρίτη επιλογή του να μη φάμε γλυκό δεν την υπολογίζουμε καν!

Βρίσκεις λοιπόν ένα πακέτο έτοιμα κρουασάν, σε καλό δρόμο είμαστε! Μετά βγάζεις την ζάχαρη γιατί γλυκό χωρίς ζάχαρη δεν γίνεται, γίνεται? Μετά βγάζεις και την κανέλα γιατί είναι αγαπημένο συστατικό. Εντάξει όμως κάπως πρέπει να τα δέσουμε αυτά τα δύο για να τα κολλήσουμε στο κρουασάν. Λίγο βουτυράκι νομίζω είναι ότι πρέπει για την περίσταση. Πάλι θα το ρίξουμε έξω!

Και με τα πολλά φτιάξαμε κρουασάν με κανέλα! Έτοιμα σε 25 λεπτά όσο δηλαδή θα χρειαζόσουν να ντυθείς, να πας στο ζαχαροπλαστείο, να διαλέξεις, να περιμένεις στο ταμείο, να επιστρέψεις και να φορέσεις πάλι πυτζάμες. Συν του ότι κάναμε και οικονομία! Δύσκολοι καιροί, πρέπει να το προσέξουμε αυτό!




You will need:
  • 1 can refrigerated crescent rolls
  • 70 gram butter, in room temperature
  • 1/3 cup brown sugar
  • 1 T cinnamon
For the glaze:
  • 1/3 cup powdered sugar
  • 1 t vanilla
  • 1-2 T milk
In a bowl beat the butter with the sugar and the cinnamon until smooth.
Open up the crescent rolls and spread about 2 T of the mixture on every piece.
Roll them up carefully sealing the ends.
Place on a baking sheet in ungreased sheet and bake in a preheated oven at 180o C for about 15 minuted or until golden brown.
In a bowl combine the glaze ingredients and pour it over the crescent rolls.

You can print the recipe here Cinnamon crescent rolls

You can leave the glaze if you don't want it very sweet. It is equally delicious and without it!

And be careful how you roll the crescent roll! Begin to roll it from the wide side and not from the peak of the triangle (as I did and I'm always doing because I get confused).

The recipe is modified from here Cinnamon crescent rolls



Υλικά που θα χρειαστείτε:
  • 1 πακέτο έτοιμα κρουασάν για ψήσιμο
  • 70 γραμ. βούτυρο μαλακωμένο
  • 1/3 κούπα μαύρη ζάχαρη
  • 1 κ.σ. κανέλα
Για το γλάσο:
  • 1/3 κούπα άχνη ζάχαρη
  • 1 κ.γ. βανίλια
  • 1-2 κ.σ. γάλα

Σ'ένα μπολ χτυπήστε με το μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη και την κανέλα μέχρι να ενωθούν.
Χωρίστε τα κρουασάν κι απλώστε σε κάθε κομμάτι περίπου 2 κ.σ. μίγματος.
Τυλίξτε τα προσεκτικά για να δημιουργήσετε ένα κρουασάν πατώντας στο τέλος τις άκρες του.
Τοποθετήστε σ'ένα ταψί με χαρτί ψησίματος και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180o C για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να πάρουν καφετί χρώμα.
Σ'ένα μπολάκι αναμίξτε τα υλικά του γλάσου και ρίξτε πάνω στα κρουασάν.
Μπορείτε να παραλείψετε το γλάσο αν δε το θέλετε πολύ γλυκό. Είναι εξίσου νόστιμο και χωρίς αυτό!

Και προσοχή πως τυλίγετε το κρουασάν! Ξεκινήστε να τυλίγετε από την φαρδιά πλευρά κι όχι από την κορυφή του τριγώνου (όπως έκανα και κάνω συνέχεια με τα κρουασάν γιατί μπερδεύομαι).

Μπορείτε να την εκτυπώσετε εδώ Κρουασάν με κανέλα. Η συνταγή είναι τροποποιημένη βάσει αυτής εδώ Cinnamon crescent rolls

post signature

38 comments:

  1. Πόσοοοοοοοοοοο μ'αρέσει το ζεστό κρουασάν βουτύρου!!!!!!!
    Και αυτό αφού έχει και κανέλα θα μμου αρέσει περισσότερο!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Είναι το άτιμο κόλαση! Φιλάκια!

      Delete
  2. Συμφωνώ απολύτως πως δεν δεχόμαστε την 3η επιλογή!! Αχ τι μάς κάνεις μεσημεροαπογευματιάτικα!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Χαίρομαι που συμφωνείς ότι αποκλείουμε την 3η επιλογή αχαχαχα

      Delete
  3. Μμμμμ,πολύ νόστιμη η συνταγή σου Μαρία μου!!!Λατρεύω τήν κανέλα!!!Θά τήν δοκιμάσω!!!Καλό απόγευμα!!Φιλάκια!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Να την δοκιμάσεις γιατί εκτός από νόστιμη είναι κι εύκολη! Φιλάκια!

      Delete
  4. Καλώς σε βρίσκω κι' εγώ Μαρία!!!!
    Σεργιάνισα λίγο στο blog σου και το βρήκα πολύ ενδιαφέρον και θα το επισκέπτομαι συχνά!!!!
    Τα γλυκά κρουασανάκια φαίνονται λαχρταριστά!!!!!
    Φιλιά πολλά!!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Γεια σου Αρετή! Χαίρομαι που σου άρεσε και το μπλογκ και τα κρουασανάκια! Φιλάκια!

      Delete
  5. Ωχ! Δεν έχω έτοιμα κρουασάν...αλλά και να είχα δεν πρέπει να φάω! Φάτε μάτια ψάρια λοιπόν... Λαχταριστικότατα φαίνονται! (που την βρήκα την λέξη)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Χριστίνα η γλωσσολόγος!!! Χαχαχα

      Delete
  6. Η αλήθεια είναι Μαρία μου πως τώρα που διάβασα τη συνταγή μου ήρθε μια λιγούρα!!Σίγουρα θα τα φτιάξω μου αρέσει πολύ η κανέλα!!Φιλάκια!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Να τα φτιάξεις Σόφι μου! Είναι ιδανικά για την λιγούρα!

      Delete
  7. Καλώς σε βρήκα!!!! Ωραία τα κρουασάν σου!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Γεια σου Βάσω! Σ'ευχαριστώ πολύ!

      Delete
  8. στειλε μου ενα!!! τελειο! οτι πρεπει για τον απογευματινο χουχουλιαρικο καφε!!

    ReplyDelete
  9. Μμμμμ τι νόστιμα που δείχνουν! Ωραία η ιδέα σου Μαρία μου, μας έδωσες απίθανη λύση, για την άξαφνη λιγούρα! Φιλάκια!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Μ'έχει σώσει πολλές φορές! Φιλάκια!

      Delete
  10. Κοίτα τι νοστιμιά προέκυψε στο πιτς φυτίλι!
    Τέλεια!
    Φιλιά, καλό απόγευμα!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Και με υλικά που έχουμε πάντα! Προσωπικά τα κρουασανάκια τα έχω μόνιμα στο ψυγείο!

      Delete
  11. Όλα τα σφάζω, όλα τα μαχαιρώνω κι εγώ, μη νομίζεις! Δεν έφαγα ούτε εγώ σοκολάτα σήμερα, έφαγα όμως μερέντα! Πολλά φιλιά λιχούδη μου! :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Μωρέ άμα έχω λιγούρα και μερέντα και ότι θες τρώω!! Φιλάκια! :)

      Delete
  12. Πρέπει να είναι πεντανόστιμα! Ευχαριστούμε, θα το δοκιμάσω! Φιλιά!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Είναι! Και μπορείς να το προσαρμόσεις στα γούστα σου αναλόγως πόσο γλυκό το θες ή όχι! Φιλάκια!

      Delete
  13. Όμορφη συνταγή.
    Φιλάκια ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Σ'ευχαριστώ Μαρία Έλενα! Φιλάκια!

      Delete
  14. λαχταριστο λαχταριστο! :)
    καλημερα!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Σ'ευχαριστώ φίλη μου! Φιλάκια!

      Delete
  15. Μμμμ λαχταριστό!

    http://beautyfollower.blogspot.gr

    ReplyDelete
  16. Μας έχεις τρελάνει με τις συνταγές σου! Κάθε φορά που έρχομαι εδώ μου τρέχουν τα σάλια στο πάτωμα...και είμαι και ακόμη στη δουλειά όχι τίποτα άλλο...
    Αχ, πάω σπίτι να βρω να φάω κάτι γλυκό :-))) (άλλο που δεν ήθελα...)
    Πολλά φιλιά!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Χαχαχα κι εγώ όλο ευκαιρίες ψάχνω για να φάω γλυκό! Φιλάκια!

      Delete
  17. Να είχα ένα τώρα θα ήταν ότι έπρεπε.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Αχ κι εγώ θα ήθελα αλλά τελείωσαν :(

      Delete
  18. Αχ τι μου κάνεις τώρα ρε Μαρία.. είναι τόσο νόστιμα αυτά τα κρουασανάκια με
    την κανέλα... θέλω, αλλά δεν κάνει :( Φιλάκια, καλό σκ και καλό μήνα !!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Έλα βρε Lyriel ένα δεν πειράζει!!!

      Delete
  19. Αχχ τι μας κάνεις!! Το πόσο θα πηγαίνανε τώρα αυτά με το ζεστό καφέ μου δε λέγεται!! Πρέπει να μοσχομύρισε όλο το σπίτι από την κανέλα!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ναι ήταν τέλεια! Μύρισε όλο το σπίτι!

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogging tips