Thursday, November 21, 2013

A happy day-Μια χαρούμενη ημέρα

Last week my son was celebrating as it was his nameday! I don't know if he does understand the meaning of celebrate but seeing me so excited he was excited too. Even though I think he was more excited because he ate dessert. We didn't do anything special as it was weekday, only the family and a couple of friends who came over to see us. We had a really great time and our kiddos played so much until they were exhausted. I like these moments having fun with close friends and family, be yourself and laugh like there is no tomorrow. And especially when you haven't planned it.

So besides fun and laughter we ate and drink. Nothing special, only mini cheese pies, some sausage mini pies, chips, lots of beers and desserts. I made two desserts to treat my guests. Not for any particular reason I was just in a creative mood. I made an almond cake and truffles.

Την προηγούμενη βδομάδα ο γιος μου είχε την τιμητική του καθώς ήταν η ονομαστική του εορτή! Δεν ξέρω αν όντως καταλαβαίνει την έννοια του γιορτάζω αλλά βλέποντας με τόσο ενθουσιασμένη ήταν κι αυτός ενθουσιασμένος. Αν και νομίζω ότι ήταν περισσότερο ενθουσιασμένος που έφαγε τούρτα. Δεν κάναμε τίποτα το ξεχωριστό αφού ήταν καθημερινή ημέρα, μόνο η οικογένεια και λίγοι φίλοι που ήρθαν να μας δουν. Περάσαμε πολύ ωραία και τα παιδιά έπαιξαν μέχρι τελικής πτώσεως. Λατρεύω αυτές τις στιγμές που περνάς καλά με τους κοντινούς φίλους και την οικογένεια, είσαι ο εαυτός σου και γελάς μέχρι δακρύων λες και δεν υπάρχει αύριο. Κι ιδιαίτερα όταν δεν το έχεις προγραμματίσει καν.

Εκτός όμως από διασκέδαση και γέλιο φάγαμε και ήπιαμε. Τίποτα το ιδιαίτερο, λίγα τυροπιτάκια, λουκανικοπιτάκια, πατατάκια, πολλές μπύρες και γλυκά. Έφτιαξα δύο γλυκά για να κεράσω τους καλεσμένους μου. Όχι για κάποιον ιδιαίτερο λόγο απλά είχα οίστρο δημιουργίας. Έτσι έφτιαξα μία τούρτα αμυγδάλου και τρουφάκια.




So I made a delicious and very easy almond cake in only 20 minutes (ok I had to wait 3 hours to eat it).

For this cake you will need:
  • 1 package with 3 layers of chocolate sponge cake
  • 2 packages vanilla pastry cream
  • 2 cans evaporated milk
  • 1/4 cup chopped almonds
  • 1 can whipped cream
  • 3 Tsp honey
  • 1 Tsp liqueur
  • 3 cups water
  • 50 gram sliced almonds (for topping)
Place 1/2 cup of water in a saucepan with the honey and liqueur in medium heat and boil until thick. Take off the heat and let the syrup to cool slightly.
In a bowl combine the pastry cream with 3 cups evaporated milk and 2 1/2 cups water. Beat for 5 minutes until it thickens.
On a serving plate place one layer of sponge cake, sprinkle some syrup on it and cover with half of the cream. Flatten with a spatula and sprinkle with almonds.
Cover with another layer of sponge cake, sprinkle some suryp and cover with the rest of the cream, making sure to keep some for the covering.
Flatten with the spatula, sprinkle some almonds, place the 3rd layer of sponge cake, sprinkle some suryp and cover the sides with the remaining cream.
Prepare the whipped cream according to directions and cover the cake.
Sprinkle the sliced almonds and place in refrigerator for 2-3 hours.

Έφτιαξα αυτή την υπέροχη τούρτα αμυγδάλου σε μόλις 20 λεπτά (εντάξει έπρεπε να περιμένω κι άλλες 3 ώρες μέχρι να την φάω).


Θα χρειαστείτε:
  • 1 συσκευασία με 3 έτοιμα παντεσπάνια σοκολάτας
  • 2 φακελάκια κρέμα ζαχαροπλαστικής βανίλια
  • 2 κουτιά γάλα εβαπορέ
  • 1/4 κούπα αμύγδαλα ψιλοκομμένα
  • 1 κουτί φυτική σαντιγύ
  • 3 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.σ. λικέρ
  • 3 κούπες νερό
  • 50 γραμ. αμύγδαλα φιλέ (για το πασπάλισμα)
Τοποθετήστε 1/2 κούπα νερό σε κατσαρολάκι με το μέλι και το λικέρ σε μέτρια φωτιά και βράστε μέχρι να γίνει παχύρευστο. Αποσύρετε κι αφήστε το σιρόπι να κρυώσει ελαφρώς.
Αδειάστε σ'ένα μπολ το έτοιμο μείγμα για κρέμα ζαχαροπλαστικής με 3 κούπες γάλα εβαπορέ και 2 1/2 κούπες νερό. Χτυπήστε με μίξερ για περίπου 5 λεπτά μέχρι να πήξει η κρέμα.
Σε μία μεγάλη πιατέλα τοποθετήστε ένα παντεσπάνι, ραντίστε με λίγο σιρόπι κι αδειάστε πάνω τη μισή κρέμα. Ισιώστε με μία σπάτουλα και πασπαλίστε με αμύγδαλα.
Τοποθετήστε από πάνω το παντεσπάνι, ραντίστε κι απλώστε την υπόλοιπη κρέμα, αφήνοντας λίγη για την επικάλυψη.
Ισιώστε με την σπάτουλα, πασπαλίστε με αμύγδαλα, τοποθετήστε το 3ο παντεσπάνι, ραντίστε και καλύψτε τα τοιχώματα με την κρέμα που κρατήσατε.
Ετοιμάστε την φυτική σύμφωνα με τις οδηγίες και απλώστε πάνω στην τούρτα.
Πασπαλίστε με τα αμύγδαλα φιλέ κι αφήστε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.


Tips: If you feel like that the cream is about to blast off your cake you can place it and do all the steps inside a round spring form as I did. I put it in the fridge and before I served it I took away the spring form and placed it on a serving plate.I believe it wasn't that messy.

You can print the recipe here Almond cake . The original recipe is from the magazine Sweet & Easy but I have changed some points. Hope you enjoy it!

To be continued...

Συμβουλή: Αν πιστεύετε ότι η κρέμα θα ξεχειλίσει από την τούρτα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μία φόρμα για τάρτα που ανοίγει στο πλάι και να την συναρμολογήσετε εκεί μέσα όπως έκανα κι εγώ. Την έβαλα στο ψυγείο και πριν την σερβίρω την έβαλα σε μία όμορφη πιατέλα.

Μπορείτε να εκτυπώσετε την συνταγή εδώ Τούρτα αμυγδάλου. Η συνταγή είναι τροποποιημένη από το περιοδικό Γλυκά & Εύκολα.

Συνεχίζεται...
post signature

6 comments:

  1. να χαιρεσαι το γιο σου και όπως επιθυμείς να τον δεις..υγεία και ευτυχία...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Σ'ευχαριστώ Δελφινάκι μου να'σαι καλά!

      Delete
  2. Χρόνια του Πολλά Μαρία και η τούρτα αμυγδάλου κλασσική!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Σ'ευχαριστώ Δήμητρα!Η τούρτα αμυγδάλου σώζει σε πολλές περιπτώσεις!

      Delete
  3. Να τον χαίρεσαι! πανέμορφο το μπλογκ σου!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Σ'ευχαριστώ πολύ Στέλλα!Κι οι δικές σου οι δημιουργίες είναι καταπληκτικές!

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogging tips