Monday, July 22, 2013

Κουτί αρχειοθέτησης!

Μονίμως είχα λογαριασμούς πεταμένους πάνω στο τραπέζι του σαλονιού και διάφορα χαρτάκια από δω κι από κει και πραγματικά όσες φορές κι αν προσπάθησα να τα μαζέψω σ'ένα μέρος, συνήθως συρτάρι, πάλι μαζεύονταν εκεί πάνω. Κι αποφάσισα τελικά να τ'αφήσω εκεί πάνω αλλά μαζεμένα. Χμμμμ και πως θα το έκανα αυτό?

Κοίταξα στα εμπορικά είδη και συγκεκριμένα στη γραφική ύλη για κάτι που μπορώ να τα συγκεντρώσω αλλά δε μ'άρεσε κάτι! Είτε γιατί ήταν μουντό σε χρώμα, είτε γιατί ήταν άβολο στην χρήση του, είτε γιατί απλά δε μ'άρεσε. Κι έτσι αποφάσισα να κάνω ένα δικό μου στις διαστάσεις και στο μέγεθος που ήθελα!
Ήθελα ένα κουτί με χώρισμα ώστε να έχω συγκεντρωμένους τους λογαριασμούς προς πληρωμή (όταν πληρώνονται πάνε στο αρχείο, αλλά αυτό θα σας το δείξω άλλη φορά) και τα διάφορα χαρτάκια που μονίμως χάνονται. Και φυσικά με χαρούμενη διάθεση.

Πήρα λοιπόν 2 κουτιά συσκευασίας δημητριακών και τα έκοψα στο ύψος που ήθελα. Πρώτα το μεγάλο που προοριζόταν για τους λογαριασμούς και μετά το μικρό που θα "φιλοξενούσε" τα χαρτάκια. Στα πλάγια τα έκοψα διαγώνια και φρόντισα το μπροστινό μέρος του μεγάλου να είναι ίσα με την πλάτη του μικρού.



Έπειτα τα κόλλησα προσεκτικά με κολλητική ταινία κι έδειχναν κάπως έτσι.


Μετά πήρα το περιτύλιγμα και το έντυσα προσεκτικά κολλώντας είτε με κολλητική ταινία είτε με κόλλα. Έντυσα και το εσωτερικό των κουτιών και voila...



Έτοιμο το κουτί αρχειοθέτησής μου! Και σε χαρούμενο σχέδιο και στο μέγεθος και ύψος που ήθελα. Και φυσικά έκανα ανακύκλωση τις συσκευασίες δημητριακών!
Κι εδώ γεμάτο με τα "καλούδια" που επιτέλους έφυγαν από το τραπέζι που ήταν σκορπισμένα.


post signature

4 comments:

  1. χα το έχω κάνει κι εγώ σε πράσινες αποχρώσεις!
    εξυπηρετικότατη κατασκευή!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Εξυπηρετικότατη δε λες τίποτα!Αφού σκέφτομαι να φτιάξω ένα για κάθε δωμάτιο χαχαχα!

      Delete
  2. Mπράβο ,βρε,κορίτσι!Όμορφο με τα τριανταφυλλάκια του και χρηστικότατο.Εύγε!

    ReplyDelete
  3. Απίθανο.
    Ένα τέτοιο ετοιμάζομαι να κάνω.
    Φιλακια πολλά.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogging tips