Thursday, February 21, 2013

Chocodeath-Σοκόλαση!

After the Surprise box I did a different version of the same dessert. It doesn't have to be Valentine's Day to enjoy a sweet full of chocolate heart. Every day is perfect for some chocolate.

So I made a heart from chocolate cake drizzled with chocolate ganache.

Μετά το Κουτί-έκπληξη κάναμε και μία εκδοχή του ίδιου γλυκού. Δεν χρειάζεται να είναι ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου για να απολαύσεις ένα γλυκό καρδιά γεμάτο σοκολάτα! Κάθε μέρα είναι ιδανική για λίγη δόση σοκολάτας!!!Με μέτρο ε?!?!

Γι' αυτό ετοίμασα μία καρδιά από σοκολατένιο κέικ περιχυμένο με γλάσο σοκολάτας!


It is an increadibly easy cake to make. It only takes 10 minutes to prepare it and about 50-55 minutes for baking. The recipe belongs to Argiro Barbarigou.

You will need:
  • 1 cup butter in room temperature
  • 2 cups sugar
  • 6 eggs
  • 1/2 cup milk
  • 2 vanilla
  • 1 cup cocoa powder
  • 1 cup self-rising flour
  • 1 pinch salt
For the ganache you will need:
  • 100 gram chocolate
  • 1/2 cup heavy cream
In a bowl sift all the dry ingredients and add all the remaining.
Beat in low speed for 2 minutes and then in medium for 4 more minutes.
Pour the mixture in a greased and floured cake pan.
Bake in preheated oven at 180C for 50-55 minutes or until risen.
After baking leave 10 minutes in the pan before removing it.

For the ganache. Put the chocolate cut in pieces in a sauce pan along with the heavy cream over low heat.
Stir occasionally until melted and smooth.
Remove from heat and leave for a while to cool down.
Place the cake on a serving platter and drizzle with ganache.

Cake is ready! Bon appetit!

You can print the recipe here Chocodeath

Είναι ένα απίστευτα πανεύκολο κέικ! Για την προετοιμασία μόνο χρειάζεστε περίπου 10' και για το ψήσιμο 50'-55'. Η συνταγή είναι της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου.


Για τη συνταγή θα χρειαστείτε:
  • 1 φλ τσαγιού βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 φλ τσαγιού ζάχαρη
  •  6 αυγά
  • 1/2 φλ τσαγιού φρέσκο γάλα
  • 2 βανίλιες
  • 1 φλ τσαγιού κακάο
  • 2 φλ τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 πρέζα αλάτι
Για το γλάσο θα χρειαστείτε:
  • 100 γραμ κουβερτούρα
  • 1/2 φλ τσαγιού κρέμα γάλακτος
Σ' ένα μπολ κοσκινίζουμε όλα τα στέρεα υλικά και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα.
Χτυπάμε στην χαμηλή ταχύτητα με το μίξερ για 2' και στη συνέχεια στη πιο δυνατή ταχύτητα για 4'.
Αδείαζουμε το μείγμα σε μία βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για κέικ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 50'-55' ή μέχρι να φουσκώσει και να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα.
Αφού ψηθεί το αφήνουμε για 10' να σταθεί πριν το βγάλουμε από την φόρμα

Για το γλάσο: Βάζουμε την κομματιασμένη κουβερτούρα μαζί με την κρέμα γάλακτος σ' ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά
Ανακατεύουμε πότε πότε μέχρι να λιώσει και να γίνει ομοιογενές.
Αποσύρουμε από την φωτιά κι αφήνουμε για λίγο να κρυώσει.

Τοποθετούμε το κέικ στην πιατέλα σερβιρίσματος και περιχύνουμε με το γλάσο.

Έτοιμο το κέικ!!!Καλή σας όρεξη!!!

post signature

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogging tips